Neden İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Lisans Programı?
Kapat

Neden İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Lisans Programı?

Geri

İç mimarlık, birey ve toplumların değişik amaçlarla yararlandıkları özel ve genel tüm çevreler için hacim tasarımı, mobilya tasarımı gibi öğrencilerin eleştirel düşünme, sanatsal, biçimsel araştırma, yakın disiplinlerle ortak çalışabilme, kişisel yetenekleri ile tasarımlama yönlerinin geliştirilmesini amaçlar. İç mimarlık, kullanıcı ile iletişim kurabilen, kullanıcı isteklerine ve ihtiyaçlarına cevap veren bir meslektir. İç mimarlığı diğer yapı eylemlerinden ayıran en önemli özellik ise tasarım gücünün ve tasarım yeteneğinin var olmasıdır.

İç mimarlık mesleği, ülkemizdeki talep gören, istenilen ve mesleki anlamda geniş yelpazeye sahip olan bir çok uygulama alanına sahiptir. Konut, ofis, mağaza, kafe, restoran vb. sosyal alanları bulunduğu tesislerle birlikte, mobilya tasarımı, aydınlatma, iç mekan çözümleri gibi bir çok alanda çalışmalar gerçekleşebilir.

İç mimarlık bölümünün Türkiye'de gerek vakıf ve devlet üniversitelerinde olmak üzere bir çok farklı fakültelerin içinde yer alarak geleceğin iç mimar adaylarını yetiştirmektedir. Bu çerçeve içinde bağlı olduğu fakültenin, üniversitenin, kampüsün hatta akademik kadrosunun da önemli yeri bulunmaktadır.
YUKARI