İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
Kapat

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Işık Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, günümüzün değişen ekonomik sosyal ve siyasal ortamında, geleceğe uyum sağlayabilecek, geleceği şekillendirecek doğru stratejik kararları verebilecek mezunları yetiştirmeyi hedefliyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, öğrencilerini, günümüzün ve yarının sorunlarına etkin çözümler getirebilme ve değişen koşullara kolaylıkla uyum sağlayabilmeleri için gerekli bilgi ve becerilerle donatarak yetiştirmeyi; onlara bağımsız düşünme yeteneği kazandırmayı; yaratıcılık, dinamizm ve özgüven aşılamayı ilke olarak benimsiyor.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde İşletme, İktisat ve Uluslararası İlişkiler olmak üzere üç bölüm ve İşletme, Uluslararası Ticaret, İktisat, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi olmak üzere beş program bulunuyor.

Işık Üniversitesi'nin yaratıcılığa önem veren eğitim felsefesi doğrultusunda, öğrencilere zorunlu temel derslerin yanı sıra, çok sayıda seçmeli ders alma imkânı da sunuluyor. Öğrenciler bu sayede ilgi alanlarına göre değişik seçmeli dersler alarak kendi eğitimlerini kendileri biçimlendiriyor, çok-disiplinli bir eğitime kavuşuyorlar. Fakülte'nin öğrencileri çift anadal ve yandal eğitimi alma olanağına da sahip oluyor ve özellikle yandal sertifikası almaları için teşvik ediliyorlar.

YUKARI